Hva i all verden er Skrivereiser.no...?

Skrivereiser.no er reisene for oss som fascineres av litteratur og skrivning! 

Har du en uforløst roman i magen eller en drøm om rett og slett og kunne skrive en historie? Eller kanskje du har lyst til å følge i berømte forfatteres fotspor, se deres inspirasjonskilder, forstå mer av beveggrunnene i deres romaner? 

Vi lager skrivekurs med flere kjente norske forfattere her i blant Tom Egeland, Helene Uri, Henrik Langeland, Jan Kjærstad mfl. Dette er skrivekurs for deg som ønsker å lære av de fremste forfatterne vi har. Gruppene er små med maks 12 deltagende og forfatteren er med gruppen hele veien. 

På våre litteraturreiser følger vi i kjente forfatteres fotspor og opplever deres inspirasjonskilder og ser de kulisser der har benyttet i sine romaner med våre egne øyne. Disse turene ledes av forfatteren selv dersom mulig, eller av dyktige personer med inngående kompetanse om aktuelle forfatter eller lokasjon. 

Vi har hatt litteraturreiser til England med fokus på krim og møter med både P.D James og Colin Dexter. Barcelona har dannet bakteppet for store romaner som "Vindens skygge" og "Havest katedral"  og vi har laget mystikk og mysterieturer i både Roma og Firenze med Tom Egeland. 

Vårt mål er at du skal slappe av og ha det gøy samtidig som du tilegner deg kunnskaper, innsikt og ferdigheter. En sosial ramme er viktig, enten du reiser sammen med venner, i følge med kjæreste,  eller på egenhånd.  Bli med og lær noe du alltid har hatt lyst til, men aldri har hatt tid til, sammen med likesinnede! 

Litt om oss

Skrivereiser.no er en avdeling under Inspiratour Event as. Inspiratour startet  i 2001 – den gang gikk selskapet under navnet Leirskole for voksne. Det hele begynte med kurs i maling og kunsthistorie på en vingård i Toscana. Inspiratour laget i en årrekke ulike temareiser for både privat og bedriftsmarkedet. I 2013 valgte man å fokusere utelukkende på bedriftsmarkedet, mens hovedandelen av privatreisende ble overført til Hvitserk. 

Vi klarte dog ikke å legge bort de spennende litteratur og skrivereisende og etter flere oppfordringer gjenoppstod disse reisene i 2015. Vi håper vi får se deg med på våre litteraturresier!