I store forfatteres fotspor - Barcelona - Suksessen fortsetter

Bli med til en av Europas mest spennende byer i en vandring i fotsporene til Falcones og Zafon

I store forfatteres fotspor - Barcelona - Suksessen fortsetter

Hvor: Barcelona
Når: 2. - 5. november 2017
Pris: kr 14.990,-
Depositum: kr 4.000,-
Inspiratør: Skrivereiser.no
Ledige plasser: 24
Passer for: For deg som fascineres av Havets Katedral og Vindens skygge
Fly med Norwegian inkludert i prisen

Barcelona er en av Europas mest spennende byer. De fleste har nok allerede hatt sine besøk i byen, beundret den helt unike arkitekturen fra Gaudi, vandret i de trange gatene eller opp Ramblaen. Men Barcelona har en svært betydningsfull rolle innen litteraturen også, og den skal vi ta nærmere i øyensyn. Miguel de Vervantes skrev om byen i sin Don Quijote, George Orwell og Simone Weil ble inspirert herfra, men mest kjent er Barcelona kanskje for sin nye "noir"  av krim med forfattere som Eduardo Mendosa og ikke minst Carlo Ruiz Zafon. Og for ikke å glemme siste tilskudd på stammen gjennom Ildefonso Falcones og hans Havet Katedral. 

Du får muligheten til å bli med på en spennede reise til litteraturens Barcelona. Vi skal vandre i "Vindens skygge", vi skal se Havets Katedral og få oppleve det Barcelona vi kjenner beskrevet. Levendegjort ved byvandringer og foredrag. Vi skal følge Vindens skygge og Englenes spill gjennom egne vandringer og forelesninger. Ikke minst skal vi få et eget dypdykk i Zafons siste bok Himmelens Fange ledet av forfatteren selv! Etter besøket skal du ha en følelse av å ha opplevet bøkene og den rammen Barcelona gir for disse forfatterskap. 

 

Programmet

Torsdag 2. november -  Reisen til Barcelona – en innføring i Barcelona som litteraturby 

Vi reiser samlet fra Oslo Gardermoen med Norwegian klokken 09:00 med ankomst Barcelona klokken 12.20. Transfer videre til vårt koselige lille hotell sentralt i Barcelona. Vi skal starte oppholdet med lunsj og innkvarteres senere på ettermiddagen. Klokken 16.00 samles vi for en liten forelesning om spansk litteratur og hvilke kjente forfattere Barcelona har fostret! Foredraget holdes av en professor i litteraturhistorie fra universitetet i Barcelona. Etter litt fritid samles vi igjen og får servert en strålende middag i rustikke omgivelser i gamlebyen i Barcelona

Fredag 3. november – Zafon og Barcelona

Hele denne dagen er viet Zafon og hans sentrale forfatterskap Vindens skygge, Englenes spill og Himmelens fange. Vi skal gjøre litterære vandringer gjennom Barcelona hvor vi bokstavelig talt vandrer i Vindens skygge. Vi får en spennende heldags aktivitet med inngående historier om både steder, anekdoter og små hemmeligheter fra Zafons forfatterskap. Lunch underveis i klassiske omgivelser. Litt egen tid mot slutten av dagen før vi samles til felles middag ved havnen. 

Lørdag 4. november – Ildefonso Falcones og Havets katedral

Vi kan ikke forlate Barcelona før vi har besøkt Havets katedral og fått en innføring i middelalderens Barcelona. Formiddagen er viet Falcones, og vi skal ut på en ny litterær vandring hvor vi følger historien fra Havets Katedral, ser alle de aktuelle stedene fra boken og føler oss nesten tilbake til middelalderen. Ettermiddagen er egen tid - et besøk på La Sagrada Familia anbefales. 

Søndag 5. november – Et siste blikk over Barcelona og hjemreise

Formiddagen er fri til et siste blikk over Barcelona

Vi forlater hotellet klokken 10.00 og flyet går hjem klokken 11.30 med landing i Oslo klokken 14.55. 

I store forfatteres fotspor - Barcelona - Suksessen fortsetter

Om reisen og oppholdet
Vi flyr direkte fra Oslo Gardermoen med Norwegian torsdag klokken 09.00 med ankomst Barcelona klokken 12.20. Retur går med Norwegian fra Barcelona til Oslo Gardermoen 5. november klokken 11.30 med landing klokken 14.55 i Oslo.

Vi skal på bo på sjarmerende Market hotel, et firestjerners hotell.

Pris og betalingsbetingelser
Turen koster 14.990,- per person 

  • Fly tur-retur Oslo – Barcelona med Norwegian (spør oss gjerne om tilslutning) 
  • All transport i Barcelona i tilknytning til programmet
  • Overnatting i dobbeltrom (enkeltrom kan ordnes på forespørsel mot et tillegg på 1.400 kroner) inkl. frokost
  • Alle måltider
  • Litterære byvandringer med svært kunnskapsrike guider
  • Norsk vertskap

Depositum på kr 4000,- må betales senest en uke etter påmelding, og er en bindende andel av den totale betalingen. Resten av beløpet forfaller til betaling en måned før avreise.

PS! Med forbehold om endringer i programmet.

I store forfatteres fotspor - Barcelona - Suksessen fortsetter