Helene Uri

Helene Uri er i løpet av få år blitt en av landets mest omtalte forfattere. Hennes forrige bok, "De beste blant oss", ble en stor bestselger, og den siste romanen, "Den rettferdige", har fått mye omtale også som følge av sitt kontroversielle tema.

Tom Egeland

Forfatteren og journalisten Tom Egeland er født 1959 i Oslo. Fra 2006 har Egeland arbeidet som fulltidsforfatter. Hnas hovedserie omhandler arkeologen Bjørn Beltø, innenfor sjangeren kodekrim. Egeland ble tildelt Rivertonprisen 2009 for Lucifers evangelium. Egelands bøker er oversatt til 24 språk.

Henrik Langeland

Henrik Langeland har doktorgraden i litteraturvitenskap på en avhandling om Marcel Proust. Han har holdt en rekke foredrag og skrevet seks bøker, bl.a. de to bestselgende romanene Wonderboy og Francis Meyers lidenskap.

Jan Kjærstad

Jan Kjærstad er regnet som en av Nordens fremste forfattere. Han debuterte i 1980 og har siden mottatt en rekke priser: Kritikerprisen i 1984, Aschehougprisen i 1993, Henrich Steffens-prisen i 1998, Doblougprisen i 2000 og Nordisk Råds store litteraturpris i 2001.

Marcel Leliënhof

Marcel Lelienhof er en av Norges ledende fotografer. I Marcels bilder finnes en perfekt blanding av røffhet og eleganse, rock’n roll og virkelighet. Noe av hans stryke ligger i observasjon og håndtering av de mennesker han omgås. Han har et godt øye for gode lokasjoner og brytende farger.

Ørjan Aspelund

Litteratur er en rød tråd i Ørjans liv. Etter å ha hatt ansvar for å etablere og drive bokhandelen ved Nobels Fredssenter, var han med på å skape LitteraTUR hos Inspiratour. Her er han fortsatt fast turleder og vertskap sammen med flere av forfatterne.

Torkil Færø

Torkil Færø er i ferd med å etablere seg som en fremragende dokumentarfotograf. Høsten 2008 ble han Interfotos debutant # 13. Torkil er både lege og fotograf og omtaler kameraet og stetoskopet som døråpnere til lukkede rom. Jobben som lege lar ham få møte mennesker i hele spennet fra før fødsel til etter døden, ytterpunkter i en hverdagsdramatikk som opptar fotografen Færø like mye som legen Færø. Foto: Tone Elin Solholm

Kristine Grav Hardeberg

Kristine Grav Hardeberg jobber som fotograf og kursholder. Hun har bakgrunn i kunsthistorie og fransk språk/litteratur og har bodd en årrekke i Paris. Kristine snakker mange språk og elsker å reise samt formidle kunnskap og inspirasjon.

Danne Klingenberg

Har bakgrunn som flyvertinne, språklærer og redaktør. Hun snakker flere språk og har lang og allsidig reiseerfaring og er et av våre aller blideste vertskap!